Για το φύλλο
1 κιλό αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο, 700 ml νερό, 1 νεροπότηρο ελαιόλαδο
Για τη Γέμιση
500γρ μυζήθρα από τουλουμοτύρι, 3 μεγάλα αυγά, φρεσκοτριμμένο πιπερι
Για το τηγάνι
Ελαιόλαδο εκλεκτο
Σε πήλινη λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και στη μέση δημιουργούμε ένα κενό και ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το νερό
Ζυμώνουμε δυνατά σηκώνοντας τη ζύμη για να πάρει αέρα και συνεχίζουμε να ζυμώνουμε. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί 30 λεπτά.
Ζυμώνουμε και πάλι απαλά και κόβουμε 10 μπαλάκια. Για το άνοιγμα του φύλλου πασπαλίζουμε με αλεύρι το ξύλο και τον πλάστη.
Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε πολύ λεπτό φύλλο, διαμέτρου 60 εκ.
Σε μπολ ετοιμάζουμε τη γέμιση, λιώνουμε τη μυζήθρα και ρίχνουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι.
Κόβουμε το φύλλο στη μέση σαν μισοφέγγαρο, βάζουμε λίγη γέμιση και την αλώνουμε με το κουτάλι στην επιφάνεια. Καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι φύλλο, βάζουμε ξανά λίγη γέμιση και την απλώνουμε με το κουτάλι.
Κατόπιν διπλώνουμε το φύλλο και το τσιμπάμε με τα δάκτυλά μας για να κλείσουμε μέσα τη γέμιση. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και για τις υπόλοιπες τυροπιτάρες.
Σε βαθύ τηγάνι καίμε ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο και βάζουμε προσεκτικά τις τυροπιτάρες να τηγανιστούν για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τις βγάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περιττό λάδι και σερβίρουμε.
Πηγή: Από το βιβλίο “Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου” του Επιμελητηρίου Ευβοίας