Οι κολυμβητές γνώρισαν το φυσικό περιβάλλον στο οποίο ζουν και αναπτύσσονται τα ψάρια ελληνικής εκτροφής και διαπίστωσαν τον πλούτο και τη βιοποικιλότητα του θαλάσσιου περιβάλλοντος δίπλα στους κλωβούς.
Ταυτόχρονα, ενημερώθηκαν για όλα τα στάδια της διαδικασίας εκτροφής -από τη θάλασσα στο πιάτο- καθώς και για τις βιώσιμες πρακτικές της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, μίας δραστηριότητας που αναπτύσσεται με γνώμονα την προστασία των θαλασσών και έχει πολύ χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με γευσιγνωσία σε ταβέρνα της περιοχής, όπου οι συμμετέχοντες απόλαυσαν τσιπούρες και λαβράκια από την Blue Farm.
Η ΕΛΟΠΥ, φορέας ανάπτυξης της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας, ιδρύθηκε το 2016 με σκοπό την ενίσχυση της παραγωγής και διάθεσης των προϊόντων των εταιρειών-Μελών της και την εδραίωση της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως ηγετική δύναμη στην Ελλάδα και τις διεθνείς αγορές. Σήμερα, η ΕΛΟΠΥ έχει 22 Μέλη, τα οποία αντιπροσωπεύουν περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας τα προϊόντα τους σε 40 χώρες του κόσμου. Ταυτόχρονα, είναι δραστήριο μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (FEAP) και του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου για την Υδατοκαλλιέργεια (AAC) αναδεικνύοντας έμπρακτα τον διεθνή προσανατολισμό και την εξωστρέφεια που τη χαρακτηρίζουν.
Η ΕΛΟΠΥ λειτουργεί με γνώμονα τον σεβασμό μεταξύ των Μελών και προς τον καταναλωτή, τη συλλογικότητα, την υπερηφάνεια για τον κλάδο και τα προϊόντα του και σύμφωνα με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και της Γαλάζιας Οικονομίας, ενώ παράλληλα υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα κοινωνικής ευθύνης στηρίζοντας ενεργά την τοπική κοινωνία, τις ευπαθείς ομάδες, το περιβάλλον και τον αθλητισμό.