Υπογράμμισε ότι “επειδή η επισιτιστική επάρκεια αποτελεί βασικό στοιχείο για την ύπαρξη κοινωνικής συνοχής, οι υδατοκαλλιέργειες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλλουν καθοριστικά προς αυτήν την κατεύθυνση προσφέροντας προϊόντα ποιότητας και υψηλής διατροφικής αξίας”. Πρόσθεσε ότι οι υδατοκαλλιέργειες αποτελούν μια οικονομική δραστηριότητα με χαμηλό οικολογικό αποτύπωμα που συνεισφέρει στην πράσινη μετάβαση και ότι η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη της γαλάζιας οικονομίας, καθιστώντας τις υδατοκαλλιέργειες βασικό πυλώνα για τη βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Σε συνέντευξη του σε τοπικό κανάλι, ο κ. Τσιάρας είπε “Η προώθηση και η ενίσχυση του τομέα της ιχθυοκαλλιέργειας δεν μπορεί να είναι παρά μια από τις μεγάλες προτεραιότητες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων και της Ελληνικής Κυβέρνησης. Η Ελλάδα έχει την προοπτική και τη δυνατότητα να κυριαρχήσει σε αυτόν τον τομέα.”
Η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) ήταν εταίρος στο Συνέδριο