Στην κατά γενική ομολογία άκρως επιτυχημένη εκδήλωση με έντονο και το Ευβοιώτικο πολιτιστικό αποτύπωμα από τον σύλλογο "Τ΄Αλωνάκι" είχαμε την χαρά να έχουμε παρόντα έναν πολύ γνωστό εκπρόσωπο της μαγειρικής. Τον Αλέξανδρο Παπανδρέου που με χαμόγελο και υπομονή ανέλυσε όλη την διαδικασία των συνταγών του στην οποία τον... συνέδραμαν δύο βοηθοί του. Ένας εξ Αθηνών και ένας guest μικρός Χαλκιδέος υποψήφιος σεφ...
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν και ανοιχτά εργαστήρια με διαγωνισμούς μαγειρικής, ενώ ο Αλέξανδρος Παπανδρέου – που ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής – μαγείρεψε δύο gourmet συνταγές.
Μια εκ των οποίων για πρώτη φορά πλέκοντας ταυτόχρονα το εγκώμιο της Ευβοϊκής σαρδέλας για τα πολλαπλά οφέλη στην υγεία μας.
Όχι όμως μόνο με ήχο και εικόνα από την αναλυτική παρουσίαση του Αλέξανδρου Παπανδρέου αλλά και από τα επιφωνήματα των παρισταμένων. Των Χαλκιδέων και των επισκεπτών που ήταν οι τυχεροί και δοκίμασαν την μοναδική τεχνική και γευσιγνωσία του πασίγνωστου σεφ που έστειλε τα χαιρετίσματά του σε όλες τις Ευβοιώτισσες και τους Ευβοιώτες.