ΥΛΙΚΑ
- 1 συσκευασία ψωμιού «Αρχαία Σπορά με Δίκοκκο Σιτάρι» Παπαδοπούλου
- 6 ολόκληρα αυγά
- 1 φλιτζάνι γάλα 1,5%
- 2 κουταλιές σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
- 3/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1/8 κουταλάκι του γλυκού κάρδαμο
- 1/8 κουταλάκι φρέσκο τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- Προαιρετικά γαρνιτούρες: Μέλι, Γιαούρτι, ξηροί καρποί και φρέσκα μούρα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ FRENCH TOAST:
- Λαδώνουμε ένα ταψί 23cm x 33cm με ελάχιστο βούτυρο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου/μέλι, τη βανίλια, την κανέλα, το κάρδαμο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βυθίζουμε γρήγορα κάθε φέτα ψωμιού στο μείγμα γάλακτος και τις τοποθετούμε στο ταψί, τακτοποιώντας κάθε φέτα, έτσι ώστε να είναι υπό γωνία και να επικαλύπτονται ελαφρώς.
- Όταν όλες οι φέτες ψωμιού τοποθετηθούν στο ταψί, ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα γάλακτος πάνω από το ψωμί. Σκεπάζουμε το πιάτο με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή και όλη τη νύχτα.
ΨΗΣΙΜΟ FRENCH TOAST:
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς ο Ψήνουμε τις φέτες ψωμιού, σκεπασμένες, για 30 λεπτά.
- Μετά από 30 λεπτά, ετοιμάζουμε σε μπολάκι λίγο γάλα και ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα.
- Σκορπίζουμε το γάλα με την κανέλα πάνω από το ψωμί και στη συνέχεια ψήνουμε περίπου για 10 λεπτά τις φέτες ψωμιού ακάλυπτες, μέχρι να ροδίσουν οι άκρες του ψωμιού και το ψωμί να φαίνεται φουσκωμένο.
- Αφήνουμε για 5 λεπτά, κόβουμε σε τετράγωνα αν θέλουμε, και τέλος σερβίρουμε με γαρνιτούρα της επιλογής μας.