Ωστόσο η διαδικασία παρασκευής του φαντάζει πολλές φορές δύσκολη και μπελαλίδικη καθώς είναι ένα γλυκό που χρειάζεται ντελικάτη διαχείριση και το στήσιμο μπορεί να πάρει αρκετή ώρα.
Εμείς ωστόσο βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysessyntages.gr μία πανεύκολη συνταγή για μιλφέιγ με λίγα υλικά και μία πολύ απλή εναλλακτική στην κατά τ’ άλλα σύνθετη διαδικασία στρωσίματος των φύλλων. Το μυστικό της απλότητας κρύβεται στη βάση από μπισκότα.
Υλικά
- 900ml. γάλα πλήρες 3,5 %
- 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
- 60 γρ. Κόρν Φλάουερ
- 3 βανίλιες
- 600 γρ. κρέμα γάλακτος φυτική
- μπισκότα cream crackers
- 170 γρ. από την σαντιγύ
Εκτέλεση
- Βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι σε χαμηλή φωτιά και αδειάζουμε το γάλα, τη ζάχαρι, το κορν φλάουρ και τις βανίλιες.
- Ανακατεύουμε έως ότου το μίγμα να πήξει ελαφρώς. Αδειάζουμε την κρέμα σε ένα μπωλ και αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζοντας το μπωλ με μεμβράνη.
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ να γίνει σαντιγύ και κρατάμε 170 γρ. από αυτή σε ένα μπωλ για την διακόσμηση.
- Αδειάζουμε στο μπωλ με την σαντιγύ, την κρέμα και χτυπάμε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Σε ένα τσέρκι, φτιάχνουμε μία στρώση με μπισκότα και αδειάζουμε από πάνω το 1/3 της κρέμας.
- Αφού το στρώσουμε, επαναλαμβάνουμε άλλες 2 φορές την διαδικασία με στρώση μπισκοτών και κρέμας.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής:
Πηγή: The Bovary.gr