Μια γλυκιά, νηστίσιμη και θρεπτική παραλλαγή της κλασικής σοκολατόπιτας! Η διαφορά σίγουρα έγκειται στην ποιότητα των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται.
Συγκεκριμένα, το μέλι, αποτελεί την ιδανικότερη φυσική γλυκαντική τροφή που παρουσιάζει έντονη αντιοξειδωτική, αντιμικροβιακή και κυτταροπροστατευτική δράση ενώ χρήση του στη συνταγή προσδίδει μια πιο βελούδινη υφή και απίστευτη γεύση.
Επιπρόσθετα, η βρώμη έναντι του άσπρου αλευριού, προσφέρει φυτικές ίνες και πολύτιμες βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
Ταυτόχρονα, η κουβερτούρα περιέχει μοναδικά αντιοξειδωτικά συστατικά, όπως είναι τα φλαβονοειδή, τα οποία καταπολεμούν σε απόλυτο βαθμό τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν από διάφορες μορφές καρκίνου.
Τέλος, η συνταγή μας παρέχει έναν πολύ νόστιμο τρόπο να ενσωματώσουν μικροί και μεγάλοι στο διαιτολόγιο τους φρούτα και ξηρούς καρπούς που ίσως δεν τους αρέσουν.
ΥΛΙΚΑ
- 125 γρ. σοκολατα κουβερτούρα
- 30 γρ. κακάο
- 60 γρ. βρώμη
- 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. γάλα ή γάλα αμυγδάλου
- 1 κ.τ.σ. baking powder
- 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
- 1 βανιλίνη
- 70 ml νερό
- 60 γρ. ΜΕΛΙ ΑΤΤΙΚΗ
- 40 γρ. φουντούκια (σπασμένα)
- 2 κόκκινα μήλα (μεγάλα)
- 1 μπανάνα (μεγάλη)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίψτε τα μήλα στον χοντρό τρίφτη και ψήστε τα στο τηγάνι με το μέλι, την βανιλίνη και το νερό για 5-7 λεπτά να μαλακώσουν και να βγάλουν τα σακχαρά τους.
- Στην συνέχεια προσθέστε τα στο μπλέντερ μαζί με το γάλα, το αλεύρι, την βρώμη,το ελαιόλαδο, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ομογενοποιείστε.
- Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ και στο μεταξύ σπάστε στο μπλέντερ την σοκολάτα μαζί με τα φουντούκια .
- Προσθέστε και αυτό το μείγμα στο μπολ και ομογενοποιείστε με μια μαρίζ.
- Βάλτε το μείγμα σε λαδωμένο ταψάκι ή σε αντικολλητικό ταψάκι.
- Κόψτε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και βάλτε ‘τες από πάνω, μισοβυθισμένα στο μείγμα με κλίση.