Από τη Φωτεινή Μπάνου - Μαρμάρι Ευβοίας
Εκτέλεση
Βάζουμε τις μυτζήθρες σε ένα μπολ και τις ζυμώνουμε με το σιμιγδάλι, ενώ συμπληρώνουμε με το αλεύρι όση ποσότητα χρειάζεται, ώστε να έχουμε μια μαλακή ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μάς.
Πλάθουμε τη ζύμη, την κάνουμε μικρά κομματάκια και τη βάζουμε στο ταψί.
Σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 150 βαθμούς, βάζουμε τα μυζηθροχαλβαδάκια μέχρι να τραβήξουν την υγρασία. Περνάμε τα κομμάτια της ζύμης από το κόσκινο του σταριού.
Αφού τελειώσουμε αυτή τη διαδικασία το ξαναβάζουμε στο ταψί πάλι σε ζεστό φούρνο μέχρι να ξεραθεί καλά και να ροδίσει ελαφρά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι και το δένουμε για λίγη ώρα και ρίχνουμε μέσα τον χαλβά. Τον ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πιει το σιρόπι και το βγάζουμε από τη φωτιά. Τότε ρίχνουμε μια πετσέτα πάνω στην κατσαρόλα και αφήνουμε τον χαλβά να “χλιάνει”.
Σερβίρουμε με κανέλα και ψιλοκομμένο αμύγδαλο.
Πηγή: Από το βιβλίο Γαστρονομικός Χάρτης Εύβοιας και Σκύρου – Επιμελητήριο Ευβοίας