Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Γαστρονομίας, όπου έγινε η παρουσίαση ντόπιων αγνών προϊόντων της Στερεοελλαδίτικης γης και φύσης από τους παραγωγούς στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Χαλκίδα, το οποίο υλοποίησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με την συνεργασία του Επιμελητηρίου Ευβοίας.
Δυναμικό το «παρών» και των γυναικών παραγωγών στο 1ο άκρως επιτυχημένο φεστιβάλ Γαστρονομίας στην Χαλκίδα.
Η έναρξη έγινε το βράδυ της Παρασκευής 29/7 με πλήθος κόσμου να έχει επισκεφθεί, γευθεί και αγοράσει τα προϊόντα που βρίσκονται στα περίπτερα της έκθεσης. Τα περισσότερα εξ αυτών είναι βραβευμένα με διεθνή βραβεία, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και βιολογικά προϊόντα με πιστοποιήσεις!
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, 24 παραγωγοί από την Περιφέρεια πρόβαλαν τα προϊόντα τους στην Πλατεία του Αγίου Νικολάου, σε ένα ξεχωριστό τριήμερο που περιλάμβανε πολλά δρώμενα, όπως και μεταξύ άλλων επιδείξεις παρασκευής παραδοσιακών συνταγών. Ανάμεσα στους εκθέτες και γυναίκες παραγωγοί που έδωσαν δυναμικό παρών με ευφάνταστες και πρωτότυπες παρουσιάσεις εξαιρετικών οικολογικών προϊόντων.
Η έναρξη ήταν εντυπωσιακή με πυροτεχνήματα που ακολούθησαν μετά τα εγκαίνια, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσική στην πλατεία μπροστά από τα περίπτερα.
Τους παραγωγούς συνάντησαν ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σίμος Κεδίκογλου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο Γ. Γ του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Ευάγγελος Κούκουζας, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Κελαϊδίτης και ο Πρόεδρος της Εστίασης Βασίλης Ευθυμίου, όπου όχι μόνο συνομίλησαν μαζί τους, αλλά γεύτηκαν και τις τοπικές γεύσεις της στερεοελλαδίτικης γης.