Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, η Ελληνική Οργάνωση Παραγωγών Υδατοκαλλιέργειας (ΕΛΟΠΥ) απέσπασε νέο βραβείο για τη συμβολή της στη βελτίωση των διατροφικών συνηθειών, στο πλαίσιο της θεματικής εκδήλωσης που διοργάνωσαν η Ελληνική Διατροφολογική Εταιρεία (ΕΛΔΕ) και η Επιστημονική Ομάδα “Λόγω Διατροφής”, την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου.

Την ΕΛΟΠΥ εκπροσώπησε η Κατερίνα Λύτρα, Διευθύντρια της Τεχνικής Επιτροπής, η οποία συμμετείχε σε συζήτηση με θέμα «Τα ψάρια της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας ως διατροφική αξία», αναδεικνύοντας τον καθοριστικό ρόλο τους στη μεσογειακή διατροφή και τη διατήρηση της καλής υγείας. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν φρέσκα ελληνικά ψάρια εκτροφής “Fish from Greece”, που αποτελούν σήμα κατατεθέν ποιότητας και βιωσιμότητας της ελληνικής ιχθυοκαλλιέργειας.

Η ΕΛΟΠΥ, που ιδρύθηκε το 2016, αριθμεί σήμερα 22 μέλη και εκπροσωπεί περίπου το 80% της εγχώριας παραγωγής, εξάγοντας προϊόντα σε 40 χώρες. Μέσα από το πρότυπο σχήμα πιστοποίησης “Fish from Greece”, σε συνεργασία με την TÜV Austria Hellas, εγγυάται υψηλά πρότυπα ευζωίας, ποιότητας και περιβαλλοντικής ευθύνης.

Η Οργάνωση υλοποιεί παράλληλα ερευνητικά προγράμματα και οδηγούς καλών πρακτικών σε συνεργασία με ελληνικά πανεπιστήμια, όπως το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, ενισχύοντας τη γνώση και την καινοτομία στον τομέα των υδατοκαλλιεργειών.
Η τιμητική αυτή διάκριση επιβεβαιώνει τον κεντρικό ρόλο της ΕΛΟΠΥ στην προώθηση της υγιεινής διατροφής, της βιώσιμης παραγωγής και της γαλάζιας οικονομίας, ενώ παράλληλα ενισχύει τη διεθνή αναγνώριση των ελληνικών ψαριών εκτροφής Fish from Greece.